Лондон означио Спутњик средством политичког утицаја Русије

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаЛого новинске агенције Спутњик
Лого новинске агенције Спутњик - Sputnik Србија
Пратите нас
Рад телевизије РТ и информативне агенције Спутњик један је од примера ширења руске дезинформације и политичког утицаја, наводи се у извештају Комитета за обавештајне послове и безбедност парламента Велике Британије.
„Пример тога су: коришћење државних традиционалних медија, истраживања отворених извора су показала озбиљну дисторзију у томе како руске међународне информативне организације прате догађаје, као што су РТ и Спутњик“, наводи се у документу.

Поред тога, као инструмент утицаја Русије комитет указује и на „ботове“ и „тролове“ на друштвеним мрежама, „хаковања која доводе до цурења информација“, као и „реално политичко мешање“.

Прошлог лета „Офком“ је у износу од 200.000 фунти новчано казнио РТ због наводног „кршења правила у емитовању“. Регулатор је тврдио да РТ „није успео да одржи одговарајућу непристрасност“ у седам информативних емисија емитованих од 17. марта до 26. априла 2018. године. Телевизија РТ саопштила је да се не слаже са одлукама о „недовољној непристрасности“ и негодовала је што је „Офком“ одредио високу новчану казну не чекајући одлуку суда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала