Црна река изненада потекла Аризоном /видео/

© Фото : screenshot/KGUN9Црна река у Аризони
Црна река у Аризони - Sputnik Србија
Пратите нас
У видеу у ком је сниман предео у округу Пима у Аризони наједном се појавила у даљини тамна густа смеса која је поплавила подручје.

Видео који су на Твитеру објавили званичници округа Пима, показује угљенисани поток који се формирао након пожара 15. јула у тој области. Према америчком геолошком друштву, пожари могу променити начин на који се кишница слива на копно. У нормалним околностима, већина прљавштине може да апсорбује много воде, што спречава да се бујне поплаве дешавају сваки пут када пада киша. Али након пожара, земља више не апсорбује толико воде. Чак и мања киша може да покрене поплаве испуњене отпадом.

„Брзи веома разорни токови изгорелог материјала подстакнути интензивним кишама су једна од најопаснијих ствари након пожара“, тврдње су америчког Научног центра за воде у Калифорнији. „Потребно је много мање кише да се покрену токови отпада из изгорелих басена него из других подручја. У Јужној Калифорнији, само 7 милиметара кише у 30 минута покренуло је токове отпада“, навели су из Друштва.

Према локалној информативној станици КГУН 9, чини се да је овај недавни ток смећа настао услед ватре која је захватила око 485 квадратних километара.

Није било жртава или веће штете упркос драматичним снимцима. Али ризик од тешких поплава напуњених отпадом остаје годинама након пожара, наводе из Друштва. Највећа опасност обично прети у првој олујној сезони после великог пожара.

Прочитајте и:

Река у Црној Гори постала бела као млеко, надлежни тврде: Ово је диверзија! (фото)

Неке од најлепших река на свету /фото-галерија/

Најлепша река на свету тече у пет боја /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала