Лавров: Још увек постоје шансе за очување иранског нуклеарног споразума

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров сматра да и даље постоје шансе да се очува Заједнички свеобухватни акциони план за решавање иранског нуклеарног програма.

„Уверени смо да још постоје шансе за повратак Акционог плана у стабилан ток, у крајњем случају ви, наши ирански пријатељи, чините све што је могуће за то“, рекао је Лавров отварајући састанак у Москви са својим иранским колегом Мухамедом Џавадом Зарифом.

Министар је нагласио да се овог става држи и Пекинг, а и „преостали чланови Акционог плана из Европе и даље показују интересовање за њега“.

Он је истакао да је деструктивна политика америчких колега који теже потпуном рушењу овог важног документа и других договора у циљу контроле и неширења наоружања.  

Лавров је додао да на састанку намерава да разговара о додатним корацима, пре свега правним, који би требало да се предузму на основу резолуције 2231 Савета безбедности, која је представља целину са Заједничким свеобухватним акционим планом и управо као таква треба да се реализује.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала