Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Освета авганистанске девојчице: Упуцала талибане који су јој убили родитеље

© Фото : Јавно власништвоЖене са марамама
Жене са марамама - Sputnik Србија
Пратите нас
Авганистанска девојчица је аутоматском пушком упуцала двојицу припадника екстремистичког покрета Талибан и ранила још неколицину, након што су јој они убили родитеље, изјавио је начелник локалне полиције у интервјуу за агенцију „Франс прес“.

Инцидент се догодио у једном селу у авганистанској провинцији Гор. Талибани су упали у кућу девојчице Камар Гул, узраста отприлике 14 година и тражили њеног оца, јер је подржавао званичну владу земље. Они су извели девојчициног оца из куће и убили га. Милитанти су такође убили и мајку девојчице док је покушавала да заштити мужа.

„Камар Гул се налазила у кући, узела је аутомат АК-47 који је припадао њеној породици и најпре упуцала двојицу припадника ’Талибана‘ — убице њених родитеља, а затим ранила још неколико терориста“, изјавио је начелник локалне полиције Хабибурахман Малекзада.

Портпарол гувернера провинције рекао је да је авганистанска војска одвела Гул и њеног млађег брата на „безбедније место“.

У Авганистану су у току сукоби владиних снага и милитаната радикалног покрета „Талибан“, који је раније заузео значајну територију у руралним областима земље и покренуо офанзиву на велике градове. Утицај терористичке групе ДАЕШ такође се повећао у земљи. Авганистанске националне одбрамбене и безбедносне снаге спроводе заједничке операције усмерене против тероризма широм земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала