Црноморска флота прати НАТО бродове који учествују у вежбама „Морски поветарац 2020“

© Зоран ШапоњићБродови руске Црноморске флоте
Бродови руске Црноморске флоте - Sputnik Србија
Пратите нас
Црноморска флота Русије прати НАТО бродове и авијацију који учествују у вежбама „Морски поветарац“ на северозападу Црног мора, наведено је у саопштењу Националног центра за управљање одбраном Руске Федерације.
„Снаге и средства Црноморске флоте спроводе низ мера за праћање дејстава бродова и авијације Здружених морнаричких НАТО снага, које учествују у вежбама ‘Морски поветарац 2020’. Активна фаза тих вежби одвија се на северозападном делу Црног мора. У маневрима учествују бродови и авијациона техника америчке ратне морнарице и земаља-партнера“, наведено је у саопштењу.

Раније је командант украјинске ратне морнарице Алексеј Неижпапа саопштио да су међународне вежбе „Морски поветарац - 2020“ почеле на Црном мору, као и да ће бити одржане у новом формату због вируса корона.

Заједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору - Sputnik Србија
Бродови НАТО-а маневришу око гасног налазишта поред Крима

Планирано је да на тим вежбама учествује 2.000 припадника војски девет земаља, 27 бродова и 19 авиона. Међу земљама које ће учествовати у вежбама су Бугарска, Француска, Грузија, Норвешка, Румунија, Шпанија, Турска, Украјина и Сједињене Америчке Државе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала