Хоће ли ђаци сести у школске клупе 1. септембра /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Месец ипо дана остало је до почетка нове школске године и сигурно је да ће она почети првог септембра али за сада нико не може да тврди да ли ће тог уторка ђаци сести у школске клупе или наставити тамо где су стали у јуну, испред телевизора.

О томе како би могла да изгледа настава од септембра, колике су шансе да ђаци заиста крену у школу разговараћемо у данашњој емисији Свет са Спутњиком.

Како одлазак у школу и одржавање наставе моги бити безбедни? Да ли је неопходан исти систем за све школе у Србији или је у мањим местима лакше организовати наставу? Како ће функционисати вртићи, а како факултети?

Коме је теже, родитељима, ђјацима или наставном кадру? Да ли ме могућа настава на отвореном, да ли је у опцији скраћење часова, могу ли школе да обезбеде простор за рад а да ђаци остану на физочкој дистанци?

Колико је значајан контакт наставника и ученика и због чега је све важно да ђаци у септембру ипак буду у школским клупама? Да ли је школски систем спреман за онлине наставу, и да ли је он заиста неизбежан?

Деца припадају новим дигиталним генерацијама, и нема дилеме да се добро сналазе са техничким детаљима, многи,  боље и од својих родитеља, а шта је са школским доживљајима за време малог и великог одмора, шта може да замени та искуства и те успомене?

Наши гости су Бранка Тишма из Друштва психолога Србије и Вук Јовановић, магистар религиологије.

Емисију уређује и води Александра Станић.

Слушајте нас на таласима Радио Новости, 104,7 мегахерца, гледајте на фејсбуку Спутњика и Новости, али и одложено на јутјуб каналу Спутњик Србија.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала