Извештај Мишустина пред Думом: Како се Русија суочила с пандемијом и шта су приоритети

© Sputnik / Александр Астафьев / Уђи у базу фотографијаМишустин подноси извештај у Думи
Мишустин подноси извештај у Думи - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Русије Михаил Мишустин, који је средином јануара ступио на дужност, поднео је први пут у Думи извештај о раду владе и представио кључне циљеве за будући период – борба против сиромаштва и побољшање квалитета живота сваког грађанина земље.
„Без обзира на глобалне изазове, кључни задатак владе као и до сада остаје борба против сиромаштва. Мере које су донете као подршка грађанима током пандемије су без преседана“, рекао је премијер пред депутатима Думе.

Пред Мишустином и његовим кабинетом је у протеклом периоду био још један изазов – пандемија вируса корона, а с тим у вези, премијер је оценио да су одлуке владе биле правовремене и ефикасне и да се Русија изборила са заразом много боље него друге земље света.

Како је рекао, вирус корона је значајно променио тржиште рада. Навео је податак да је од 1. априла број незапослених повећан три и по пута.

„У евиденцији сада има три милиона незапослених“, навео је он и додао да је влада продужила исплату помоћи онима који су пре пандемије остали без посла за три месеца.

„Максимално смо помогли и онима који су остали без посла после 1. марта (почетак пандемије), повећали смо помоћ. То је више од милион људи“, рекао је премијер.

Према његовим речима, одлуке које је доносила влада за време пандемије биле су правовремене и исправне.

„Све те мере су помогле да се спасу хиљаде људских живота. Ако се осврнемо уназад са сигурношћу могу да кажем да су главне одлуке биле правовремене и исправне“, рекао је Мишустин.

Премијер сматра и да се Русија бори против вируса корона боље него многе друге земље.

„Број оболелих на хиљаду грађана је два пута мањи него у САД, Бразилу и читавом низу других земаља“, навео је премијер.

Указао је и да привреда трпи последице пандемије али да су предузете бројне мере подршке, а као најновију најавио је и подршку развоју домаћег туризма.

За туристичке оператере већ је издвојено 3,5 милијарди рубаља, а сада се влада спрема да издвоји 15 милијарди рубаља (184 милиона долара) као компнезацију за туристе који одлуче да до краја године одмор проведу у земљи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала