Разбијена моћна секта која је сексуално злостављала малолетнике више од 30 година /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Италијанска полиција извршила је рацију у, како су је назвали, „врло моћној“ секти, за коју кажу да је била укорењена у неколико градова широм земље, да је пленила младе жене, од којих су многе биле малолетне и сексуално их злостављала и мучила.

Секта је разбијена након дуготрајне двогодишње провере активности култа, назване „Операција Дионис“, саопштила је у понедељак полиција Новаре. Током протеклог викенда, органи за спровођење закона извршили су десетине претреса широм земље, углавном у градовима северне Италије, укључујући Новару, Милано, Ђенову и Павију.

Сектом је руководио 77-годишњи мушкарац из Новаре, рекла је полицији једна од жртава култа. Док идентитет вође секте није обелодањен, полиција је рекла да је његовим следбеницима било допуштено да га називају само „доктор“ или отворено „он“ и да су тог човека сматрали неком врстом бога. Главни чланови култа називали су се „зверима“, док су потенцијални регрути сматрани њиховим „пленом“.

Секта је циљала првенствено на младе жене, укључујући и малолетне и наводно је обећавала „изабранима“ улазак у „магичан, фантастичан и тајни свет“ и паљење „унутрашње ватре“, између осталог, рекли су истражитељи. У стварности се, међутим, сва „магија“ вртела око различитих сексуалних пракси, често „екстремних и болних“, као и мучења. Жртве су биле присиљене да прекину своје везе са спољним светом, постајући зависне од секте и лично од „доктора“.

Снимци које је полиција прикупила из архива култа показују како полуголи чланови изводе ритуалне плесове.

Секта је имала велик легални фронт, укључујући неколико продавница, психолошки центар, па чак и издавачку кућу, што јој је дозвољавало да годинама слободно послује и заробљава жртве.

Чланови испраних мозгова радили су у легалним установама секте и морали су да „донирају“ велике суме новца организацији. Да би цела шема била исплативија, култ је покушао да регрутује нове чланове из богатих породица, саопштила је полиција.

Истрага се показала посебно тешком, напоменули су из полиције, јер је организација практично била „непробојна“, пошто су чланови секте показали изузетну лојалност. Многи од чланова култа претрпели су „дуготрајна психолошка оштећења“, а некима су менталне способности чак трајно ослабљене.

Сматра се да је култ активан бар од 1980-их, када је сада већ разбијена организација створена након спајања две мање секте. Властима је деценијама остао незапажен, све док једна од жртава није успела да делимично превазиђе своју зависност од организације и обавести полицију о активностима култа.

До сада је 26 људи под истрагом због активности у култу, а број ће вероватно расти, с обзиром на то да је организација деловала деценијама. За сада није утврђен укупан број жртава култа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала