Руска амбасада упутила протестну ноту Стејт департменту због нападнутих новинара

© AP Photo / Noah BergerПрипадници америчке савезне полиције током сукоба са демонстрантима у Портланду
Припадници америчке савезне полиције током сукоба са демонстрантима у Портланду - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Русије у Сједињеним Америчким Државама упутила је протестну ноту Министарству спољних послова због поступака полиције против екипе „Првог канала“, изјавио је амбасадор Анатолиј Антонов.

„Због ове грозне чињенице Стејт департменту је упућена протестна нота. Захтевали смо да се спроведе темељна истрага и да нас обавесте о њеним резултатима. Подсетили смо да још увек нисмо добили одговор на претходну ноту од 31. маја, која се тиче напада полиције на Михаила Тургијева, новинара агенције РИА Новости у Минеаполису“, наводи се у саопштењу Антонова објављеном на Фејсбук страници руског дипломатског представништва.

Према његовим речима, амбасада ће скренути пажњу организација за заштиту људских права које прате нарушавања права медијских радника на инцидент који се десио екипи „Првог канала“ у Портланду.

Америчка полиција напала је у Портланду екипу руске ТВ станице „Први канал“ која је током ноћи извештавала са протеста у том граду. Екипа је снимала репортажу о нередима у којима су учесници опколили локални суд. У згради су биле смештене снаге савезне полиције, доведене у град упркос незадовољству локалних власти. Обоје нападнутих новинара носили су новинарске акредитације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала