Градоначелник Москве: Ситуација у граду стабилна

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАутомобили у улици у Москви
Аутомобили у улици у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Ситуација у Москви је стабилна, али и даље треба предузимати мере предострожности, изјавио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

Према његовим речима, то се тиче и јавног превоза и тржних центара.

Он је додао да се Москва што се тиче саобраћаја, за 90 одсто вратила на ниво из периода пре вируса корона.

Град је отворен отприлике 90 одсто. У поређењу са саобраћајем који је био прошле године, ове године у истом периоду отприлике има 89-90 одсто саобраћаја у односу на ниво од прошле године. Може се рећи да се град у својој динамици потпуно обновио. То значи и активност бизниса и активност различитих услужних сектора и предузећа“, објаснио је Собјањин за телевизију „Русија 24“.

Шеталиште Стари Арбат у Москви - Sputnik Србија
Москва прешла на следећу фазу укидања ограничења

Што се тиче развоја пандемије вируса корона, он ће зависити од ситуације са вакцинацијом, а вирус ће бити још дуго са нама, сматра градоначелник.

„Сам вирус корона нигде није нестао. Нико га неће уништити. То је једноставно вирус који ће живети са нама веома дуго, тако да, наравно, баш као и против грипа, морамо да се вакцинишемо. Развој пандемије у наредним периодима ће зависити од тога“, истакао је Собјањин.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију. Према последњим подацима, у свету је до данас заражено више од 15,4 милиона људи, од чега је више од 631 хиљаде умрло. У Русији је до сада забележено 795.038 случајева заразе вирусом корона, од којих је 12.892 умрло.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала