Најтеже питање на возачком испиту на које скоро нико не одговори тачно /фото/

© REUTERS / Tiksa NegeriИграчка у ретро аутомобилу „волксваген битл“ у гаражи у Етиопији
Играчка у ретро аутомобилу „волксваген битл“ у гаражи у Етиопији - Sputnik Србија
Пратите нас
Погрешан одговор у саобраћају може да буде и фаталан у том случају. Већина би се сложила да је ово најтеже питање на возачком испиту које неко може добити.

Да ли знак Стоп има јачу забрану у односу на Обрнути троугао – питање је због ког многи падају на теоријском делу возачког испита. Још је већи проблем то што због те исте недоумице на раскрсници многи са возачком дозволом изазивају тешке несреће са погинулима и повређенима:.

Ово питање на теоријском делу возачког испита изазива полемику већ дуго и на друштвеним мрежама. Од будућих возача се очекује да тачно одговоре возач којег возила има право првенства и којим редоследом.

Док једни мисле да плави аутомобил иде последњи јер је за њега знак Стоп, а жути мора да пропусти црвеног! Црвени је у улици са правом првенства. Међутим, ово је нетачно.

„Међу возачима постоји један потпуно неоснован и веома опасан став о међусобном односу знака Стоп и Обрнути троугао. Не постоји правило да Стоп има јачу забрану у односу на Обрнути троугао, па зато возачи што имају Стоп” пролазе последњи. То је озбиљна и опасна заблуда“, појавио се одговор на Твитеру.

Дакле, тачан одговор је следећи: на приложеној раскрсници право првенства има, најпре, црвени аутомобил, па плави који иде право, а тек онда жуто возило које скреће лево.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала