Од 1. августа грађани ће поново моћи да стопирају рате на кредите

CC0 / Pixabay / Вирус корона и новац
Вирус корона и новац - Sputnik Србија
Пратите нас
Све рате кредита које имају привредници и грађани, поново ће бити могуће стопирати од 1. августа.

Како је је објавио „Блиц“, тада на снагу ступа нова одлука о мораторијуму, који би, према најавама, требало да траје два месеца.

„Сви пратећи детаљи требало би да буду усвојени на ванредном састанку Извршног одбора централне банке у понедељак, када ће јавности бити и саопштена комплетна нова мера“, потврдили су у централној банци.

Подсетимо, у првом пакету подршке, мораторијум на све кредите је трајао три месеца. Овакву могућност искористило је више од 94 одсто дужника у привреди и међу грађанима.

Мораторијум је аутоматски одобраван свим корисницима кредита, а они који су желели да наставе са редовном отплатом зајма, морали су да се јаве својој банци.

У склопу другог пакета мера држава ће ићи и са исплатом 60 одсто минималца за све раднике запослене код предузетника, као и у микро, малом и средњем предузећу. Прву исплату треба очекивати 10. августа, а другу у септембру.

Држава је претходно привреду подржала са три месечна минималца. Први је на рачуне компанија уплатила почетком маја, други 4. јуна, а трећи 7. јула. Велика предузећа добила су три пута по 15.000 динара за сваког радника, а сви остали по 30.000, односно по цео минималац.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала