Превара на Вајберу: Наседање на овај трик може скупо да вас кошта

© Flickr / Sam AzgorАпликација "Вајбер"-илустрација
Апликација Вајбер-илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији је поново актуелна превара, овог пута везана за Вајбер апликацију, а да она нема везе с њом, него је злоупотребљена у сврхе преваре лаковерних корисника.

Гугл Хром прегледач на Андроид телефонима приказује рекламу за ажурирање Вајбер апликације, које је наводно неопходно направити да би се одблокирао Вајбер налог.

Нападачи лаковернике наводе да пошаљу СМС како би, наводно, добили велико Вајбер ажурирање и одблокирали налог корисницима. Ово је премијум СМС сервис, који шаље поруке корисницима, који се упецају и пошаљу СМС да би добили то неко ажурирање, које ни не постоји, него је превара да корисник пошаље СМС поруку.

Оглас, који се појављује сам од себе на главном екрану Андроид телефона веродостојно приказује Вајбер боје, па имитира чак и фонт, како би упечатљиво преварио кориснике, али требало би да знате да, ако вам се овакав оглас појави, никако не шаљете никакав СМС, јер ће вас то после дебело коштати, а тешко ћете се одјавити са тог сервиса, који наплаћује послате поруке корисницима чак и 180 динара.

Да је у питању превара видећете по адреси сајта, који се види у горњем делу екрана Хром прегледача, као и кад отворите Вајбер на телефону то јест установите да он ради најнормалније. Уместо клика на ову рекламу искључите ту страницу и одјавите се са пријема обавештења са сајта са ког је дошао овај преварантски оглас.

Вајбер апликација ни на који начин не учествује у овој акцији и злоупотребљена је у сврхе манипулације корисницима тј. због крађе новца у корист превараната, који воде овај сервис.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала