Блиски сусрет изнад Црног мора: Руски ловац пресрео америчког „Посејдона“

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаАвион Су-27
Авион Су-27 - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“ приближио се границама Русије изнад Црног мора, због чега је подигнут ловац Су-27 како би га пресрео, саопштио је Национални центар за управљање одбраном Руске Федерације.
„Руска средства за контролу ваздушног простора изнад неутралних вода Црног мора открила су 23. јула ваздушну мету која се приближавала државној граници Русије. У циљу пресретања мете, у ваздух је подигнут ловац Су-27 који припада дежурним снагама противваздухопловне одбране Јужног војног округа“, наведено је у саопштењу.

Посада руског ловца приблизила се ваздушном објекту водећи рачуна о безбедном растојању и идентификовала га као амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“.

Центар је саопштио да се руски ловац вратион на базни аеродром након што се амерички извиђачки авион окренуо од руске државне границе.

У саопштењу се истиче да се цео лет руског авиона Су-27 одвијао строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора, као и да нарушавање границе Русије није допуштено.

Раније је Национални центар за руковођење одбраном РФ саопштио да су извиђачки авиони оружаних снага Норвешке и Америке надлетали 14. јула Баренцово и Црно море и да су их пресрели руски ловци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала