Вашингтон: Напредак у односима са Москвом – скоро немогућ

CC0 / Pixabay / САД Русија заставице
САД Русија заставице - Sputnik Србија
Пратите нас
Спољна политика коју води Русија онемогућава постизање напретка у односима са Сједињеним Америчким Државама, рекао је заменик америчког државног секретара Стивен Биган.
„Последњи кораци које смо предузели у вези са Русијом део су наших реципрочних мера против дугогодишњег модела понашања (Русије), који чини готово немогућим постизање прогреса у односима са Русима у било ком облику“, рекао је Биган, одговарајући на питање шта је заправо проузроковало санкције које је Америка недавно увела руском предузетнику Евгенију Пригожину и лицима и компанијама, повезаним с њим.

Подсетимо, Управа за контролу страних актива Министарства финансија САД је 17. јула унела на санкциони списак лица и компаније повезане са Пригожином, за кога Америка тврди да је повезан са руским властима.

Савет за националну безбедност Беле куће појаснио је да су санкције уведене компанијама које „тајно избегавају санкције у Судану, Хонгконгу и на Тајланду“ и оптужио их је за „страно мешање у демократске процесе“.

Пригожин је већ неколико година под америчким санкцијама, под оптужбом да је умешан у сукоб у Украјини и за „умешаност у америчке председничке изборе“.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала