Хапшења и претреси по Србији, учествује и ФБИ

© Фото : Igor Salinger/Aermedia.comБел 206Б и АБ212 изнад срца Београда. Поред плаво - белих, МУП Србије поседује и летелице маскирних боја, прилагођене подршци специјалним јединицама и жандармерији.
Бел 206Б и АБ212 изнад срца Београда. Поред плаво - белих, МУП Србије поседује и летелице маскирних боја, прилагођене подршци специјалним јединицама и жандармерији. - Sputnik Србија
Пратите нас
На 16 локација у Србији извршен претрес станова, а ухапшено је 11 особа.

Акција је спроведена у сарадњи надлежних правосудних органа Србије и америчког Федералног истражног бироа.

Ухапшени су држављани Србије, Црне Горе, Аустралије и Филипина.

Свим ухапшенима је одређено задржавање, након чега ће бити саслушани у поступку међународне правне помоћи коју Србија пружа надлежним правосудним органима Сједињених Америчких Држава, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

За ухапшене се сумња да су као организована криминална група од 2011. године до данас учествовали у стварању, промовисању и организацији најмање 16 лажних инвестиционих платформи користећи се интернетом и онлајн веб-страницама, чиме су прибавили противправну имовинску корист од преко 70 милиона долара.

Ова група је проналазила инвеститоре широм света, укључујући и оне у Северном округу државе Тексас, који су инвестирали у лажне инвестиционе платформе за бинарне опције, где су припадници групе стварали лажне трговинске трансакције, лажне потврде о подизању новца, као и лажне потврде о пребацивању новца, наводи Тужилаштво.

Припадници организоване криминалне групе су пристали да инвестирају, служећи се лажним идентитетима и користећи лажне титуле, путем имејла или путем видео-конференцијских веза упућивали да пребаце своје „инвестиције“ на међународне банковне рачуне повезане са организатором ове групе.

Након тога, група је по налогу организатора затварала ове лажне инвестиционе платформе и након неког времена поново отварала нове са истим већ разрађеним методом рада.

На овај начин постоји основана сумња да су организатор и припадници ове групе прибавили противправну имовинску корист у износу од преко 70 милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала