Кремљ поручује Зеленском: Минске споразуме не треба дешифровати, све је просто написано

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Мински споразуми су садржајни и укључују детаљне формулације, документ не захтева дешифровање, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У последњих неколико месеци било је тешко не обратити пажњу на доследну политику Кијева на различитим нивоима, усмерену, ако не на урушавање документа, онда на то да се мински комплекс мера, који је камен темељац у процесу регулисања, подвргне бројним питањима. Тешко је рећи шта се тамо може дешифровати, јер је све прилично просто написано и документ садржи детаљне формулације. Контакти ће бити настављени“, рекао је Песков, коментаришући захтев председника Украјине Владимира Зеленског да се дешифрују Мински споразуми о Донбасу.

„Желимо да дешифрујемо сваку тачку ‘Минска’, тада ћемо знати или ћемо видети да ли смо у стању да испунимо то или не“, рекао је претходно Зеленски.

Подсетимо, тим поводом се недавно огласила и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је саопштила да је Министарство спремно да помогне председнику Украјине да дешифрује текст Минских споразума.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала