Свакодневно шпијунирање: Руски ловац поново пресрео амерички „Посејдон“

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЛовци Су-27
Ловци Су-27 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски ловац Су-27 поново је био принуђен да узлети како би пресрео амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“, који је и данас летео изнад Црног мора у правцу руске границе.
„Руска средства за контролу ваздушног простора изнад неутралних вода Црног мора регистровала су 24. јула ваздушну мету која се приближавала државној граници Русије. У циљу пресретања авиона, у ваздух је подигнут ловац Су-27, који припада снагама противваздушне одбране Јужног војног округа“, каже се у саопштењу Националног центра за управљање одбраном Руске Федерације,

Наводи се, да се посада руског ловца приближила ваздушном објекту на безбедну удаљеност и идентификовала га као амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“.

„Пошто се амерички извиђачки авион окренуо од руске државне границе, руски ловац се вратио на аеродром у базу“, додаје се у саопштењу.

Истиче се да се цео лет руског авиона Су-27 одвијао строго у складу са међународним правилима.

На северозападу Црног мора су 20. јула почеле војне вежбе Украјине и НАТО-а „Морски поветарац 2020“. Руска војска извештава да Црноморска флота прати бродове и авијацију НАТО, која учествује у овим вежбама.

Подсетимо, и јуче је руски ловац Су-27 како пресрео амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“ изнад Црног мора.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала