Велике војне вежбе руске војске: Тутње хаубице и ракетни системи /видео/

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРакетни лансер "Град"
Ракетни лансер Град - Sputnik Србија
Пратите нас
На полигону Мулино у руској Нижегородској области одржавају се велике војне вежбе, које су започеле заглушујућом паљбом ракетних система „Град“. Руска војска увежбава активну одбрану и контранапад, преноси телевизија „Звезда“.

Према плану војних вежби, тенковска колона је налетела на непријатеља са којим се сукобила и почела да се повлачи према првој линији одбране. Моторизована пешадија је отворила ватру користећи противтенковске навођене ракете и стрељачко оружје, а затим се повукла на другу линију одбране.

У вежбама је учествовало око 1.500 војника и стотине јединица оклопне и специјалне технике, између осталог и хаубице „Мста Б“. Улогу противника играле су покретне мете и опрема.

Моторизована пешадија, опремљена тенковима и артиљеријом, а током вежби су се ослањали на искуство у савременим оружаним сукобима.

Млади официри су положили испит на терену, током кога су вежбали да самостално доносе одлуке и организују интеракцију са другим родовима војске.

Након ових вежби, за месец дана ће најбољи официри заједно са својим јединицама учествовати на међународном такмичењу „Армија 2020“.

Војни полигон Мулино је највећи у Источној Европи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала