„Биолошки рат“: Паника у Америци, поштом стиже мистериозно кинеско семе /фото/

© Фото : Twitter / @WSDAgovUS authorities warn about mass delivery of packages of seeds from China.
US authorities warn about mass delivery of packages of seeds from China. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство пољопривреде Јуте у среду је најавило да ће започети истрагу након што су десетине становника те америчке савезне државе добиле пакетиће из Кине који садрже неидентификовано семе. Од тадасу становници најмање још пет савезних држава пријавили сличне испоруке.

Становници Вирџиније, савезне државе Вашингтон, Аризоне, Индијане, Луизијане и Тексаса пријавили су да су примили мале пакете из Кине који садрже мистериозно семе, а власти су упозориле становништво да га не саде и да пријаве испоруке америчком Министарству пољопривреде.

Сматра се да пакетићи имају једну карактеристику која их дефинише – погрешно су означени као накит.

Власти Вирџиније упозориле су да би семе могло припадати инвазивној биљној врсти за коју кажу да би могла уништити окружење и локалне врсте биљака и инсеката и опустошти усеве. Државни одсек за пољопривреду и услуге потрошача позвао је све који приме нежељено семе да се јаве Канцеларији за услуге биљне индустрије.

​Министарство пољопривреде државе Вашингтон издало је слично упозорење наводећи да би „нежељено семе могло бити инвазивно“ и као такво могло би да „зарази локалне биљке и отрује стоку“.

Корисници Фејсбука и Твитера из других држава – Аризоне, Тексаса и Индијане пријавили су да су примили сличне пакетиће.

​Извештаји о мистериозном семену у Америци дошли су после прошлонедељних извештаја из Велике Британије где су такође стизали пакетићи са семеном из Кине који су погрешно означени као накит и друге ствари.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала