Црна Гора шаље представника на обележавање „Олује“ у Книну

© Tanjug / Тања ВаличХрвати на обележавању годишњице акције "Олуја"
Хрвати на обележавању годишњице акције Олуја - Sputnik Србија
Пратите нас
И пре него што је стигао званичан позив, Црна Гора је одлучила да и ове године пошаље представника на обележавање 25 година од хрватске војно-полицијске акције „Олуја“. За шефа дипломатије Ивицу Дачића најаве из Подгорице су очекиване.

„Нажалост, више није изненађење што се Црна Гора придружује јединој држави у Европи која слави етничко чишћење сопствених грађана. Актуелна власт у Подгорици отишла је предалеко у ширењу антисрпске политике, па се после признавања Косова, претњи да ће звати НАТО да их брани од Србије и прогона Српске православне цркве, морбидни тулум на Книнској тврђани намеће као природан ток“, изјавио је Дачић за „Новости“.

Представник црногорског Министарства спољних послова Владимир Радуловић је, одговарајући на питање посланика ДФ Јована Вучуровића да ли ће Црна Гора опет послати представнике у Хрватску, рекао да то „зависи од тога како ће организовати прославу због епидемије“.

„Послаћемо ако буду обележавали Дан победе“, казао је Радуловић.

Председник Документационо информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац сматра да Црна Гора овим жели да се „додвори“ Хрватској.

„Чини ми се да је циљ оваквог потеза јасан, а то је улагивање Хрватској чији им је глас потребан за улазак у Европску унију. Црна Гора им се додворава на све начине, па и тако што су до сада Хрватској изручили најмање осам Срба за којима је Загреб издао потернице. Учешће у прослави ‘Олује’ је скандалозан потез у сваком погледу, а посебно имајући у виду да су Србија и Црна Гора чиниле исту државу у време рата, коју је Хрватска тужила за геноцид. Још је горе што је очигледно пракса слања изасланика на обележавање ’Олује’ за Црну Гору постала традиција“, констатовао је Штрбац.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала