Јерменија: Неке „треће силе“ су заинтересоване за дестабилизацију ситуације у Русији

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаНикола Пашињан
Никола Пашињан - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Јерменије Никола Пашињан изјавио је да су инциденти који су се у последњих неколико дана одиграли у Русији, у којима су учествовали досељеници из Јерменије и Азербејџана, уперен је на дестабилизацију ситуације у Руској Федерацији, за шта су заинтересоване неке „треће силе“.

Истовремено, он је изразио уверење да Русија има на располагању довољно средстава и могућности да не дозволи даљу ескалацију ситуације.

„Наши сународници не би требало да падну на те провокације, они морају да схвате да је дестабилизација ситуације у Русији у интересу неким трећим силама, који су уједно и експанзионистичке и антијерменски настројене, то не смемо дозволити“, истакао је.

Подсетимо, наоружани досељеници из Јерменије организовали су напад у московском ресторану „1001 ноћ“, који припада држављанину Азербејџана, а у току исте ноћи, Азербејџанци су заустављали аутомобиле са јерменским таблицама и тукли власнике.

Поводом тога огласила се и амбасада Јерменије у Москви саопштивши да азербејџанска страна на овај начин „покушава да пребаци напету ситуацију са јерменско-азербејџанске границе на територију Русије и створи сукоб између заједнице два народа“.

Јерменска амбасада је саопштила да су поступци азербејџанске стране „намерни“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала