Рат Јермена и Азербејџанаца на улицама Москве, руски олигарх даје новац да се смире страсти /видео/

© AFP 2023 / Steffi LoosРат на улицама Лондона: Опште туча Јермена и Азербајџанаца /видео/
Рат на улицама Лондона: Опште туча Јермена и Азербајџанаца /видео/ - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски милијардер Сергеј Саркисов позвао је представнике азербејџанске и јерменске дијаспоре у Москви да престану са изазивањем нереда у руској престоници, јавља РБК.

Бизнисмен је саопштио да не воли „бесмислено насиље“, нагласивши да су његовог прадеду убили верски и национални фанатици, док су добри људи исте националности спасили деду и његову сестру, ризикујући животе чланова своје породице.

„Ја и брат смо рођени и одрасли у Москви. Имам много пријатеља Азербејџанаца – дивних и добрих људи, чије пријатељство ми је много важно“, наводи се у саопштењу Саркисова.

Он каже да га је срамота за вандале који су одлучили да испоље свој национализам кроз насиље и уништење имовине. Бизнисмен је позвао обе дијаспоре да „уразуме вандале“ и „не срамоте свој народ“, изазивајући туче у „кући која их је прихватила“, тј. Русији.

„Наша породица ће обавезно надокнадити штету коју су Јермени нанели азербејџанским бизнисменима“, обећао је Саркисов.

Московска полиција је саопштила јуче да је ухапсила више од 30 особа који су учествовали у масовној тучи Јермена и Азербејџанаца. Последњих неколико дана у руској престоници је било забележено више случајева нарушавања јавног реда и мира, наношења штете имовини и телесних повреда грађанима две горе наведене републике.

Породица Саркисов је једна од најуспешнијих у Русији, чије богатство се процењује на 1,6 милијарди долара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала