Тајни уговор: Американци послали оклопна возила Приштини

© Sputnik / Михаил Палинчак / Уђи у базу фотографијаАмеричка оклопна возила
Америчка оклопна возила - Sputnik Србија
Пратите нас
Други део контингента оклопних возила из Сједињених Америчких Држава стигао је на Косово и Метохију, потврдио је командант Косовских безбедносних снага Рахман Рама. Како је додао, у питању је тајни уговор са САД и најавио даљу набавку наоружања.

Рама је за Радио Слободна Европа рекао да је допремање овог контингента повезано са споразумом који је тзв. Косово потписало са САД прошле године, преноси Танјуг.

Он је нагласио да су подаци о броју и цени возила за сада тајна, али је додао да ће о томе моћи да се разговара у будућности.

Косовска војска - Sputnik Србија
Извор Влада Косова: Немачка наоружава КиМ топовима и ракетним системима – уз миг Ангеле Меркел

Указао је да се могу очекивати даљи уговори са САД.

„Ово је тајни уговор. На основу потреба наставићемо да купујемо и у будућности. Уговори које имамо са САД тичу се система наоружања и тактичких возила. Склопићемо и друге уговоре наредне године“, рекао је Рама.

Он је додао да су оклопна возила купљена новцем из косовског буџета, преноси Косово онлајн.

„То је други део контингента који је стигао. Прошле недеље је дошао део, а сада је испорука завршена. Реч је о оклопним возилима типа хамви из САД“, рекао је Рама.

Додао је да је прошле године тзв. Косово добило као донацију 27 идентичних војних возила од САД, док су пре две године купљена 24 возила.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала