Драматичан апел лекара из Бујановца: Ситуација је озбиљна, мере се не поштују, болесних је све више

Пратите нас
Лекари из Бујановца упутили су драматично упозорење на стање у овом граду. Како су навели, иако су обавезне маске, као и физичка дистанца, грађани Бујановца то не поштују, а све је више болесних од ковида-19.

Данас је у Бујановцу пијачни дан, а атмосфера је као на вашару: Ретко ко носи маску, а не поштује се ни забрана окупљања више од пет особа, објавио је РТС.

Ковид болница КБЦ Драгиша Мишовић - Sputnik Србија
Вирусом корона заражено 690 лекара, скоро половина позитивних у Београду

Непоштовање мера које су уведене ванредном ситуацијом у тој општини, али и мера које је прописао Републички кризни штаб, умногоме доприносе погоршању епидемиолошке слике, каже за РТС чланица Општинског кризног штаба и директорка Дома здравља Лела Јовановић.

„Врло је озбиљна ситуација у општини Бујановац“, истиче докторка Јовановић. 

Каже и да се у том граду организују и славља, свадбе и весеља и да све то погоршава епидемиолошку ситуацију.

„По кафићима нема физичке дистанце, маске се не носе. Ја овим путем молим грађане и апелујем да врло озбиљно схвате ситуацију у општини Бујановац“, рекла је докторка Јовановић.

Преседан после 18 година: Албанци преузели Бујановац и шокирали Србе

Клиничка слика људи који се јављају у ковид амбуланте је разнолика, од оних са лакшим симптомима, до оних са тежом сликом које смештају на инфективно одељење болнице у Врању.

„Број грађана се мења од дана до дана и креће се од 60 до 90 дневно, али смо за викенд и данас имали баш пораст броја пацијената. Новооболелих је 118 тренутно, а чекају се резултати за још 19 подлога. Данас се тек узимају тестови за грађане који чекају испред амбуланти и има их пуно“, рекла је за РТС докторка Јовановић.

У Врању се смањује број прегледа, за викенд их је било 150, а од јутрос 40. Смањује се и број пацијената у ковид болницама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала