Естонија гради зид на граници са Русијом

© Sputnik / Сергей Степанов / Уђи у базу фотографијаПешачки прелаз на естонско-руској граници
Пешачки прелаз на естонско-руској граници - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Естоније је почела да појачава заштиту границе са Русијом. Власти Талина планирају да изграде околне и прилазне путеве, ограде и успоставе систем за осматрање.

Претпоставља се, да ће се за три године направити инфраструктура на делу границе дужине 23,5 километара – од Вирума, где се спајају границе Летоније, Русије и Естоније до пограничног пункта Лухама, пише Постимес.

Тренутно је једна десетина, од 136 км границе, опремљена специјалним средствима за осматрање. Велики део посла око чувања границе обављају патроле, мада „људско око не може да прати баш сваки метар границе.“

Граничари балтичке републике су се уморили патролирајући дуж границе са Русијом.

Колико ће сам Талин да потроши новца на новитете на границама, за сада се не зна.

Подсећамо, Украјина већ неколико година покушава да учврсти своју границу према Русији. У периоду док је Арсениј Јацењук био премијер Украјине направљен је план изградње „Европског зида“, које су касније новинари назвали „Зид Јацењука“. Првобитно је било планирано 517 милиона долара за његову изградњу. Дужина руско-украјинске границе је преко 2.000 километара, а Кијев је већ потрошио 3,6 милијарди долара за 13 километара.

Могуће је, да ће се Естонци боље снаћи у изградњи свог зида.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала