Нова провокација Приштине: Траже да Косово на мапи буде означено као држава

CC0 / / Косово и Србија - илустрација
Косово и Србија - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовска министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла затражила је у писму упућеном извршном директору компаније „Епл“ Тиму Куку да та компанија укључи Косово на своју мапу земаља региона.

Мељиза Харадинај Стубла је тражила брзе кораке за „правилно представљање Косова са међународно прихваћеним границама на Apple maps“, објавио је РТС.

У писму је споменула „да независност Косова у његовим границама признаје више од две трећине света, укључујући земље као што су САД, Велика Британија, Јапан, Немачка, Француска, Канада, као и чланство у престижним светским институцијама као што су Међународни монетарни фонд, Светска банка и шире“.

© Фото : Youtube/Tribuna ChannelМељиза Харадинај Стубла
Нова провокација Приштине: Траже да Косово на мапи буде означено као држава - Sputnik Србија
Мељиза Харадинај Стубла

„Двадесет другог јула 2010. године, Међународни суд правде је у саветодавним мишљењем закључио да проглашење независности Косова 17. фебруара 2008. године није прекршило међународно право“, написала је косовска министарка подсећајући на то да су платформе попут Линкедина, Твитера, Фејсбука и Спотифаја увеле Косово као независну земљу.

И светска музичка звезда Дуа Липа од компаније „Епл“ затражила је да на мапе својих уређаја јасно упише границе Косова и Палестине, а само неколико дана касније своје ставове допунила је текстом „зашто Косово није и неће бити Србија“, да би потом објавила и мапу тзв. „велике Албаније“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала