Украјина предала протестну ноту Русији због параде на Криму

© Sputnik / Василий Батанов / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте на генералној проби војно-поморске параде у Севастопољу
Бродови Црноморске флоте на генералној проби војно-поморске параде у Севастопољу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Украјине предало је протестну ноту МИП Русије због одржане војне параде у Севастопољу 26. јула и том приликом осудило милитаризацију Крима, саопштила је прес-служба Министарства иностраних послова Украјине.
Украјина осуђује противправну демонстрацију „војне моћи“ Русије, а такође и акције милитаризације привремено заузетих територија аутономне републике Крим и града Севастопоља, што представља значајну претњу регионалној безбедности. Украјина тражи од Русије да прекине међународне и противправне акције против државног суверенитета и територијалне целовитости Украјине и да предузме мере за деокупацију делова територије Украјине“, каже се у саопштењу.
У министарству такве одлуке оцењују, као још једно нарушавање Русије норми међународног права и резолуција генералне скупштине УН и украјинског законодавства.

Поред тога у украјинском Министарству иностраних послова су подвукли, да је организација морске параде „још једна илустрација намера Русије у ескалацији напетости у украјинско-руским односима“.

Подсећамо, да је у недељу у Севастопољу одржана морска парада у част Дана ратне морнарице. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала