Срби могу да летују у Црној Гори, али само ако папрено плате

CC0 / / Свети Стефан
Свети Стефан - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађани Србије могу да летују у Црној Гори, иако је та држава затворила границе за улазак држављанима наше земље, али само ако папрено плате одлазак на летовање на Црногорском приморју.

У мерама и препорукама Владе Црне Горе наводи се изузетак за путнике из Србије којим могу да уђу у ову земљу, пише Б92.

Граница Црне Горе и БиХ - Sputnik Србија
Црна Гора објавила нову корона-мапу: Само Србија, Русија, Северна Македонија и Молдавија у црвеном

Улазак у земљу дозвољен је приватним авионима, уз негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, и резервацију у хотелском смештају.

Поједини медији пренели су да наше јавне личности летују у Црној Гори упркос забрани, што је изазвало знатижељу на који начин је то могуће. Према мерама црногорске власти, за разлику од велике већине грађана Србије, улазак у Црну Гору ипак је могућ оним имућнијим.

У мерама и препорукама Владе Црне Горе налази се и одговор на питање како се овог лета проводити на Црногорском приморју, то јест спомињу се и путници из Србије у одељку „Улазак у Црну Гору - изузетак - некомерцијални и повремени ваздушни саобраћај (тзв. генерална авијација)“.

Босанска обала – Неум - Sputnik Србија
Највећа европска „морска“ тајна: Навала Срба на босанско море /видео/

„Уколико ваздухоплов долази из Републике Србије путници и посада морају приликом уласка у Црну Гору поседовати негативан ПЦР тест на САРС-КоВ-2 не старији од 72 сата, издат од регистроване лабораторије, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе и поседовати резервацију у хотелском смештају ако бораве у Црној Гори. Оператор ваздухоплова мора 48 сати пре планираног лета поднети оператору аеродрома захтев за одобрење лета који, поред редовних информација, мора садржати и име и презиме путника и посаде, ако борави у Црној Гори при чему оператор аеродрома задржава право да одобри или не одобри лет“, наведено је на сајту Владе Црне Горе.

Даље је наведено да према овим путницима се након уласка у Црну Гору предузимају мере здравственог надзора, у складу са препорукама Института јавно здравље Црне Горе. За долазак/одлазак путника од путничког терминала до смештаја потребно је организовати посебан транспорт, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе.

Изнајмљивање приватног авиона кошта најмање 2.000 евра, пише Б92.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала