Новости: ЕУ спремио ултиматум Србији — признајте Косово и омогућите му чланство у УН

© AP Photo / Visar KryeziuЗаставе ЕУ и тзв. Косова у Приштини
Заставе ЕУ и тзв. Косова у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници администрације у Бриселу у четвртак ће практично уручити ултиматум Србији — нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање лажне државе, сазнају „Новости“.

Позивајући се на добро обавештене дипломатске изворе, „Новости„“ наводе да ће делегацији Београда која путује на разговоре са Мирославом Лајчаком и представницима привремених приштинских институција у седишту Европске уније бити уручен нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање Косова од стране Србије и којим се од наше стране неопозиво захтева да суштински призна једнострано проглашену независност лажне државе.

Њихови саговорници тврде да Брисел преко специјалног изасланика Лајчака планира да шефу српског тима Марку Ђурићу преда поверљиви нацрт, са захтевом да исти проследи председнику Србије Александру Вучићу.

„Овај нацрт је ЕУ сачинила без преговора са било којом од страна и злоупотребљавајући њихово присуство у техничком дијалогу. У тексту се захтева да Србија прихвати и чланство Косова у УН и другим међународним организацијама“, наводе „Новости“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала