Кремљ: Тврдње о руским „дезинформацијама“ о вирусу корона ─ „опсесивна фобија“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао је „опсесивном фобијом“ тврдње о руској кампањи „дезинформација“ о вирусу корона, која се шири у Сједињеним Америчким Државама.

Према речима Пескова, руски медији активно извештавају о ситуацији са вирусом корона.

„Истини за вољу, Русија има проблеме, али пролази кроз тај тежак период и то чини боље него многе друге земље. Заиста, сви медији констатују значајне проблеме са којима се суочавају САД у овом периоду. Стога у датом случају, чак и уколико неко и говори о некој врсти дезинформација, реч је о некаквој опсесивној фобији. Наравно, овде не треба кривити за дезинформације квалитетан и објективан рад медија“, рекао је Песков новинарима.

Он је истакао да Кремљ не види разлог да реагује на тврдње неименованих извора у Америци о руском ширењу „дезинформација“ о ковиду 19.

„У датом случају не реагујемо на (тврдње) неименованих чиновника, тим пре у режији ‘Њујорк Тајмса’, због чега не видимо разлог за неку реакцију“, рекао је он.

Раније су два америчка листа - „Асошијејтед Прес“ и „Њујорк Тајмс“ објавила чланке у којима се Русија оптужује за ширење дезинформација о пандемији. Како су навели, бивши агенти Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) наводно објављују информације у покушају да утичу на расположење Американаца. Према медијским изворима, Русија настоји да утиче на ток председничких избора у САД, који ће бити одржани у новембру.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала