Мрачни торањ из Мордора није измишљен: Чувају га црне змије и дивовска папрат /фото/

Пратите нас
Уколико сте гледали филмове или читали књиге Џ. Р. Р. Толкина, “Господар Прстенова”, сигурно вам је познат Мрачни торањ из Мордора, велики обелиск у ком живи зли Саурон.

Оваква структура није само плод маште писца, она заправо постоји. Налази се на малом острву у близини Африке. Тачније, на острву Сао Томе у Гвинејском заливу, а зове се Велики псећи врх.

Са висином од 300 метара (663 метра изнад нивоа мора), овај врх је један од највиших ‘вулканских чепова’ (или вулканских вратова) на свету.

Тешка магла и влага које окружују околну џунглу (са количином падавина која варира између 4.500 мм до 5.000 мм годишње) само ствара додатну мистику торња који је готово увек обавијен маглом и чији врх се често и не види од густих облака који га окружују.

На самом врху живе црне змије, па је приступ готово немогућ јер га окружује непробојни слој дивовске папрати, преноси портал ЦДМ.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Aquela Saudade 🙏🇸🇹

Објава коју дели Filipe Correia (@filipediascorreia) дана

Овај Мрачни торањ се налази у Националном парку Обо који заузима површину од око 30% острва и који је познат као национални парк са изузетно богатом и шароликом кишном шумом, и уникатним еко системом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала