Шампиони из Србије - како џоjстиком до плате

Пратите нас
Љубитељи спорта остали су без могућности да прате омиљене клубове у доба корона вируса. У тренуцима када се скоро ни у једном кутку света не могу видети такмичарски мечеви професионалних спортиста, видео игре у којима се симулирају спортска надметања дошла су до још веће популарности.

Неки их сматрају само типкањем дугмића, док са друге стране популарност и број људи који све више гледа електронске спортове расте. На појединим такмичењима, наградни фондови у електронским спортовима далеко превазилазе оне из професионалног спорта.

Могу ли симулације спортских дешавања у будућности да превазиђу популарност спорта на који смо до сад навикли? Како се постаје професионални играч једне од најпопуларнијих видео игара на тржишту? Где је права мера у наградним фондовима и како на младе утиче играње видео игара?

О теми индустрије видео игара и професионалном бављењу у електронском спорту у емисији „Технограм“ говоре Марко Роксић, професионални играч видео игре ПЕС и Ђорђе Ђурђев, директор програма Арена Еспорт.

Технограм Марко Роксић и Ђорђе Ђурђев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала