Кремљ: Што је мање америчких војника у Европи, то је мирније

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЈуришни авиони Су-25 лете изнад Кремља на генералној проби Параде победе у Москви
Јуришни авиони Су-25 лете изнад Кремља на генералној проби Параде победе у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија не намерава да се меша у односе Вашингтона и Берлина, али Москва никада није скривала да је бољи мањи број америчких војника на европском континенту, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

То је унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава и питање билатералних односа између Вашингтона и Берлина, рекао је Песков.

Не намеравамо да се мешамо у овај однос нити ћемо га коментарисати. Никада нисмо скривали да што је мање америчких војника на европском континенту, то је мирније у Европи. Овај наш став је добро познат, тим пре што од завршетка блоковске конфронтације у време ‘Хладног рата’, заправо, не постоји никаква очигледна опасност и стварна претња, а ефемерне претње могу се измишљати колико год хоћете“, објаснио је Песков.

Раније је шеф Пентагона Марк Еспер изјавио да ће из Немачке бити повучено скоро 12 хиљада америчких војника, од којих ће већина (6,4 хиљаде) отићи кући, а остатак ће бити рпедислоцирани у земље НАТО-а у Европи, укључујући Италију и Белгију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала