Нове мере у Београду — крај журки на сплавовима

CC0 / Unsplash / Журка, забава, прослава, ноћни клуб, дискотека, кафић
Журка, забава, прослава, ноћни клуб, дискотека, кафић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У Београду су ради спречавања ширења вируса корона забрањене журке и све друге прославе на бродовима, чамцима и сплавовима, као и свим врстама плутајућих објеката, одлучила је Лучка капетанија Београд након састанака, консултација и препорука здравствених радника.

Под претњом кажњавања за прекршај сходно Закону о пловидби у унутрашњим водама, Лучка капетанија је обавестила бродарства, заповеднике бродова, старешине пловила, предузећа речног саобраћаја и водопривреде, надлежне органе и организације, привезишта за чамце и наутичке клубове, власнике чамаца, остале учеснике у пловидби, као и сва заинтересована лица на територији Србије да су дужни да се придржавају свих мера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести ковид 19 и заштите од те болести.

Маска - Sputnik Србија
Нове мере у Србији: Маске обавезне и на отвореном, забрањено окупљање

„Примењивати мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба РС“, наводи се у саопштењу бродарству Лучке капетаније, које је пренео „Блиц“.

Поред тога, забрањује се организовање журки, прослава и сличног на бродовима, чамцима и плутајућим објектима.

Дозвољена је пловидба чамцем, при чему треба водити рачуна да буде обезбеђена раздаљина између лица на чамцу од два метра.

„Сваки прекршај одредаба овог саопштења бродарству сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и казниће се у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама“, стоји, између осталог, у саопштењу од јула ове године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала