„Оборили га и шутирали“: Србин из Аустрије претучен код Сплита због крста и грба

Пратите нас
У Башкој Води претучен је 30-годишњи Србин Саша Вукојевић, држављанин Аустрије, највероватније због тетоважа крста и грба Црвене звезде које има на телу.

Инцидент се догодио у среду око 19 сати када је супрузи и ћеркама носио храну из фаст фуда. Са леђа су га напала леђа тројица мушкараца, која су га најпре оборила ударцем у потиљак, а затим шутирала, преноси „Јутарњи лист“.

То се све дешавало пред пуном ривом и запосленима у ресторану брзе хране.

Нападачи ништа нису говорили, али Вукојевић претпоставља да је нападнут због велике тетоваже православног крста на нози, тетоваже Црвене звезде на једном од рамена и тетоваже свог имена написаног ћирилицом.

Вукојевић је са супругом Мануелом, Хрватицом из Оточца, дошао на летовање у Хрватску, али су се због овог инцидента вратили у Аустрију.

„На пола пута ме неко ударио у потиљак. Како сам падао тако сам добио ногом у лице. Кад сам пао, ударали су са свих страна, ја сам ставио руке на лице да се заштитим и скупио сам се. Након тога су побегли. Ја сам видео само једног нападача, имао је црну мајицу и шорц. У полицији су ми рекли да су била тројица нападача, јер су их толико видели на надзорним камерама суседне мењачнице која је све снимила“, казао је он.

Вукојевић је рекао да је на уснама добио осам шавова и да има три расклимана зуба и модрице по целом телу, а како додаје у полицији су му рекли да ово није први случај да у Сплиту нападају Србе због тетоважа исписаних ћирилицом и тетоважа које имају везе са Црвеном звездом.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала