Пушков: Пољска трагедија – од мора до мора преко Украјине и Естоније

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЧлан Уставног одбора Савета Федерације Русије, сенатор Алексеј Пушков
Члан Уставног одбора Савета Федерације Русије, сенатор Алексеј Пушков - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушко прокоментарисао је недавну иницијативу Пољске да преко Литваније и Украјине реализује иницијативу такозваног „Лублилнског троугла“ оценивши да Варшава на тај начин покушава да се домогне обала „Црног мора“.

Како је рекао, у питању је „стара машта пољске елите“ још из времена Јозефа Пилсудског, чувеног маршала и првог председника Пољске да се та земља простире од једног мора до другог.

„Уз помоћ такозваног Лублинског троугла Пољска с помоћу Литваније и Украјине намерава да се домогне Црног мора. Таква политика пољске елите довела је до трагедије за Пољску“, оценио је Пушков.

Иначе, о стварању „Лублинског троугла“ недавно је говорио и сам министар иностраних послова Пољске Јацек Чапутович, који је навео да Варшава намерава да појача дипломатске односе са Влињусом и Кијевом како би се развило „Источно партнерство“.

Према његовим речима, циљ ове сарадње подразумева ефикаснију борбу против вируса корона, подршку евроатлантских тежњи Украјине, али и реализацију идеју Пољске око повезаности са „три мора“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала