Путин се састао са Саветом безбедности Русије због ухапшених Руса у Белорусији

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на заседању Савета безбедности земље
Председник Русије Владимир Путин на заседању Савета безбедности земље - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин састао се са члановима Савета безбедности Русије како би размотрио питање хапшења руских држављана у Белорусији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, на састанку, који је организован путем видео линка, је истакнуто да је потребно што пре утврдити због чега су они ухапшени како би се омогућило њихово пуштање на слободу.

„Сви чланови Савета безбедности Русије, као и председник Путин, су изразили наду да ће ускоро постати јасније због чега су ти руски држављани без икаквог основа притворени“, додао је.

Подсетимо, Белорусија је 29. јула ухапсила 33 руска држављанина под оптужбом да су припремали терористички акт, због чега им прети до 20 година затвора. Нешто касније је Истражни комитет Белорусије саопштио да су они у земљу ушли како би се бавили припремама демонстрација.

Медији су пренели да су безбедносне службе пријавиле да је у Белорусију допутовало око 200 бораца који би требало да се баве дестабилизацијом ситуације током предизборне кампање.

Москва је одбацила све наводе да су руски држављани умешани у унутарполитичке процесе у Белорусије, док је Министарство иностраних послова Русије навело да су ухапшени руски држављани у Белорусији били само у транзиту и да је њихово коначно одредиште било Истанбул.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала