Главни амерички епидемиолог сумња у руску вакцину

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЛекар припрема шприц са вакцином
Лекар припрема шприц са вакцином - Sputnik Србија
Пратите нас
Мало је вероватно да ће Русија, Кина и друге земље престићи Америку кад је реч о вакцини против вируса корона, сматра главни амерички епидемиолог Ентони Фаучи. Он је на саслушању пред америчким Конгресом изразио сумњу у то да Кина и Русија спроводе испитивања својих вакцина.
„Надам се да Кинези и Руси заиста спроводе испитивања вакцина пре него што је примене на некоме, јер су изјаве о постојању вакцине спремне за широку примену а без испитивања - у најмању руку проблематичне“, каже Фаучи.

Он каже да Америка напредује веома брзо.

„Не верујем да ће се нека друга вакцина појавити толико пре наше да ћемо морати да зависимо од других земаља“, рекао је Фаучи.

Како је додао, лично гаји опрезни оптимизам кад је реч о могућности да се вакцина добије пре краја ове или почетком наредне године.

У Америци на вакцини ради неколико приватних компанија, а једна од њих је сада у трећој фази испитивања.

Фаучи је пред Конгресом рекао и да је у клиничка испитивања укључено 30.000 људи, а да се пријавило још 250.000 њих.

Подсетимо, вице-премијер Русије Татјана Голикова је рекла да најбољу перспективу у Русији имају две вакцине – на једној је радио центар „Гамалеј“, а на другој  „Вектор“.

Регистрација прве очекује се у августу, а производња у септембру, док се регистрација друге планира за септембар а производња за октобар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала