Бура око Тик-тока: Трамп би да га забрани, „Мајкрософт“ да га купи

© Depositphotos.com / JosekubeАпликација Тик Ток
Апликација Тик Ток - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Мајкрософт“ наводно је у преговорима око куповине Тик-тока, видео апликације у кинеском власништву, након што је председник САД Доналд Трамп рекао да разматра кораке који би ефективно забранили апликацију у САД.

Није јасно колико су напредовали разговори између „Мајкрософта“, чији је оснивач и један од највећих појединачних деоничара Бил Гејтс, и Тик-тока, али било који договор могао би водити ка промени власништва компаније Тик-ток, објавили су амерички медији позивајући се на незваничне изворе, преноси Танјуг.

Тик ток - Sputnik Србија
Трамп прети да ће забранити Тик-ток

Тик-ток је у власништву кинеске интернет компаније БајтДенс, чија се вредност процењује на 100 милијарди долара. То је повећало надзор над апликацијом, а званичници Трампове администрације рекли су да су забринути да Тик-ток представља претњу националној безбедности.

Трампова администрација разматрала је да ли да нареди да се БајтДенс отуђи од америчке имовине коју је стекла 2017. године, а која су касније припојена Тик-току. Блумберг је пренео да је председник спреман да објави наредбу која ће приморати БајтДенс да прода америчке делове Тик-тока.

Трампова администрација такође је разматрала друге потенцијалне акције против компаније, укључујући додавање БајтДенса такозваној „ентитетској листи“, која спречава стране компаније да купују америчке производе и услуге без посебне лиценце, наводе амерички медији позивајући се на изворе упознате са том материјом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала