Лекар: Нисам имао појма да Путин долази у болницу, рекли су ми: „Шта стојиш, иди дочекај госта“

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин посети је болницу у Комунарки,
Руски председник Владимир Путин посети је болницу у Комунарки, - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни лекар у инфективној болници у Комунарки, која је међу првима у Москви почела да прима пацијенте заражене вирусом корона, Денис Проценко каже да је посета председника Русије тој здравственој установи била тотално изненађење и за њега и за његове колеге.

У интервјуу за лист „Росијска газета“ Проценко прича како је текао тај дан.

Обилазак „црвене зоне“ на Институту „Склифосовски“ ми је био у плану тог дана и због тога нисам имао времена да се јављам на телефон. Тек касније сам видео безброј пропуштених позива, порука. Звао ме је и градоначелник с којим сам се договорио да се нађемо у болници, прича Проценко.

„У болници сам угледао градоначелника, друге важне фигуре... Рекли су ми: ‘Шта стојиш, иди дочекај госта. А онда је пред улаз стигао ‘аурус’ и тек онда сам схватио’“, навео је он.

Проценко додаје да ни други лекари у болници ни медицинске сестре, који су видели да је Путин на пријемном одељењу и одељењу за реанимацију, нису знали да је то он.

Тек су увече из вести сазнали ко је био човек у жутом заштитном оделу који их је похвалио за напоре које чине.

Путин је болницу обишао у марту. Желео је, како је рекао, да се својим очима увери каква је организација и како све функционише.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала