Кинеска морнарица инсталира нове турбо-генераторе за напајање електромагнетних катапулта

© Фото : Naval Sea Systems CommandАмерички систем за лансирање пројектила на електромагнетни погон
Амерички систем за лансирање пројектила на електромагнетни погон - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеска народна ослободилачка војска морнарице (ПЛАН) започела је уградњу нових турбо-агрегата на своје ратне бродове. Са четири пута већим капацитетом од постојећих електрана, нови генератори ће омогућити да се примене и нове технологије попут електромагнетних катапулта и пројектила велике брзине који се базирају на електромагнетном погону.

Истраживачки институт Кинеске државне бродоградње 704 објавио је недавно да су његови агрегати снаге 20 мегавата почели да раде. То је довољно струје за осветљење града од 15.000 становника. У најави нису наведена имена нових произвођача или податак на које су бродове инсталирани.

Изузетно повећан излаз електричне енергије биће користан за бројне нове технологије које Пекинг планира да инсталира на својим ратним бродовима наредних година.

Кина тестира употребу електромагнетног пројектила у својој морнарици од 2017. године. То оружје користи електромагнете за убрзавање металног пужа до невероватних брзина. Уместо да се ослања на експлозив за уништавање циља, чиста сила удара ослобађа огромну енергију, због чега се ти пројектили називају „оружјем кинетичке енергије“.

„Глобал тајмс“ напомиње да турбо генератори омогућавају употребу напредне интегрисане електричне погонске технологије, која у основи претвара бродове у џиновска хибридна гасно-електрична возила.

Најављивани кинески носач авиона типа 002 имаће такође електромагнетни систем за лансирање на ваздухопловима са фиксним крилима, што ће захтевати огромну снагу.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала