Велико интересовање у Београду за пи-си-ар тестове на лични захтев: Нема термина до 20. августа

© Sputnik / Радоје ПантовићТестирање на вирус корона
Тестирање на вирус корона - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Да смо озбиљно схватили епидемију корона вируса говоре и редови испред установа где се обављају како тестирања на лични захтев, тако и серолошка тестирања на антитела.

Уколико вам је потребан један од термина како бисте обавили тестирање приликом заказивања морате да будете поприлично брзи.У Градском заводу за јавно здравље (ГЗЗЈЗ) заказивање термина за тестирање за август почело је 30. јула, а само три дана касније сви термини за тестирање на ковид 19 (пи-си-ар) на лични захтев грађана до 20. августа су попуњени.

"Тестирање на сопствени захтев је углавном намењено путницима у међународном саобраћају. Дневни капацитет за тестирање је 30 особа. Сви термини до 20. августа су попуњени. Заказивање поново почиње 18. августа", стоји у обавештењу на сајту Градског завода за јавно здравље.

Дакле, наредни круг заказивања почиње 18. августа, а термин се може заказати слањем захтева путем имејла info@zdravlje.org.rs у коме треба доставити контакт телефон како би се прецизирало време тестирања. После заказаног термина потребно је уплатити 6.000 динара на жиро- рачун који је отворен код Републичког фонда за здравствено осигурање: 840-17750-34.

Термина има за серолошко тестирање на антитела

Поред пи-си-ар тестова у Градском заводу за јавно здравље могуће је заказати и серолошко тестирање на САРС-ков-2 на лични захтев грађана, применом брзих серолошких тестова (имунохроматографски тест), односно тестирање на антитела, преноси "Блиц".

Заказивање за август је почело 30. јула, а слободних термина још има. Своје место за тестирање можете заказати радним данима (понедељак - петак) од 12-13 часова, позивањем броја телефона 064/599-65-09 како би се прецизирало време тестирања. Пре доласка на тестирање треба обавити уплату од 1.200 динара на жиро рачун који је отворен код РФЗО-а.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала