Издато упозорење у Америци и Британији: Грађанима стиже упаковано семе из Кине

CC0 / пиксабеј / Пакети
Пакети - Sputnik Србија
Пратите нас
Људи у Великој Британији и САД већ неко време добијају поштом чудне пакете семења из Кине које нису наручили. Није потпуно јасно због чега их људи примају, али у САД је због тога издато упозорење.

Ти пакети често на себи имају натпис на кинеском језику да је унутра накит, вероватно како би се избегле провере биосигурности или додатна наплата, преноси портал „Индекс“.

Иако већина пакета долази у САД, од тога 630 у Флориду, људи у Енглеској су такође почели да примају сличне пошиљке.

Пакети са семењем стизали су претходних дана и у Јапан, а власти су од грађана тражиле да их не саде да се не би нарушавала природна равнотежа, као и да се не би излагали ризику да се заразе вирусом или да буду изложени неким инсектима.

Министарство пољопривреде САД издало је саопштење у којем су навели да су упознати да и људи широм Америке примају пакете које нису наручили са семењем из Кине. Такође су рекли и како сарађују с Министарством, царином, те другим савезним агенцијама како би сазнали о чему је реч.

Из америчког Министарства пољопривреде мисле да је реч о превари

Из Министарства пољопривреде мисле како је можда реч о некој врсти преваре, којом се користе различите фирме на интернету када желе да побољшају рекламирање својих производа.

Оне шаљу људима пакете са својим производима како би они оставили позитиван коментар на њиховим страницама. Министарство пољопривреде открило је како међу семењем које су добили грађани САД има метвице, кадуље, купуса, рузмарина и лаванде, те хибискуса и руже. Такође су упозорили оне који их добију да их не посаде, већ да их пријаве.

У Великој Британији Агенција за заштиту животиња и биљки при Министарству за околину, храну и село издала је слично упозорење.

„Биосигурност је од животне важности, те спроводимо опсежне провере како бисмо заштитили наше биљке и дивљину“, поручили су из ове агенције.

Из Кине су поручили како раде на томе да зауставе пошиљке

Портпарол кинеског Министарства иностраних послова Ванг Венбин рекао је да у Кини постоје ограничења за слање семења поштом.

„Кинеска и америчка пошта преговарају о томе да враћају ове лажне пошиљке у Кину“, рекао је.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала