Испред зграде Скупштине неколико десетина грађана и полиција

Пратите нас
У Скупштини Србије данас ће бити потврђени мандати нових народних посланика чиме ће званично бити конституисан нови сазив парламента, а посланици ће након верификације мандата положити заклетву.

Испред Скупштине и у Пионирском парку налази се неколико десетина полицајаца.

На улазу у Скупштину свима се мери температура, а за све су обавезне маске и рукавице. У Скупштину су међу првима дошли социјалисти Душан Бајатовић и Ивица Дачић.

Пред Скупштину је дошао и Саша Радуловић са неколицином присталица покрета Доста је било. Они су најавили да ће данас покушати да блокирају Скупштину и спрече одржавање конститутивне седнице.

Испред Дома народне скупштине присутно је педесетак грађана и исто толико новинара. 

Како јављају поједини медији, грађанима који протестују испред Скупштине припадници саобраћајне полиције узимају податке и пишу казне.

Медији пишу и да група демонстраната јајима гађа посланике, а да је међу онима који то раде и рашчињени монах Давид који је предводио групу десничара на недавним протестима испред Скупштине.

Бивши посланик Двери Срђан Ного, који је најавио да ће данас гађати посланике из пејнтбол пушака, је објавио на друштвеним мрежама да га је полиција јутрос зауставила и легитимисала у Сарајевској улици.

Полиција је, како јављају Новости, у гепеку његовог аутомобила пронашла крцате кесе са пејнтбол пушкама и пиротехничким средствима.

Испред Скупштине сада је неколико десетина грађана који скандирају против власти.

Прочитајте још: 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала