Никшић: Пријаве против 23 особе због ауто-литије

© Фото : screenshot/Vecernje novostiАуто-литија
Ауто-литија - Sputnik Србија
Пратите нас
Никшићка полиција прекршајно је процесуирала 23 лица због организовања ауто-литије улицама Никшића у недељу, 2. августа, у знак протеста због спорног Закона о слободи вероисповести, саопштено је вечерас из црногорског Министарства унутрашњих послова.

У догађају 2. августа учествовало је укупно 130 возила, наводи се у саопштењу.

Због истицања заставе друге државе, што је прекршај према Закону о јавном реду и миру, одговараће четири особе, три особе ће одговарати због недоличног понашања на јавном месту, док ће једно лице прекршајно одговарати због омаловажавања полицијског службеника, прецизира се у саопштењу МУП-а.

Осим тога, контролом учесника организоване колоне, полицијски службеници су утврдили да је шест особа управљало возилом под дејством алкохола, док је седам лица управљало нерегистрованим возилима, а два лица нису поступила на прописани знак полицијског службеника.

Ових 15 особа ће одговарати за прекршаје из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

У неколико градова Црне Горе у недељу увече су одржане ауто-литије, у знак протеста због Закона о слободи вероисповести, који Српска православна црква оцењује као удар на њу и њену имовину у Црној Гори, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала