Помпео одбио да прими изасланика Приштине

© AP Photo / EVERT-JAN DANIELSСкендер Хисени
Скендер Хисени - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Мајк Помпео одбио је да се састане са координатором за дијалог између Београда и Приштине Скендером Хисенијем, наводе дипломатски извори у Вашингтону, пише Љајми, преноси РТС..

Скендер Хисени је у недељу отпутовао у Вашингтон, како би разговарао са америчким званичницима о будућности дијалога између Београда и Приштине.

Али, први човек америчке спољне политике одбио је да се састане са Хисенијем, наводи Љајми.

Како истиче тај медиј, Сједињене Државе имале су за циљ да дају нови подстицај и енергију дијалогу између Београда и Приштине, уз директно ангажовање самог Доналда Трампа, који је послао два писма позивајући косовског председнике и председника Србије да постигну договор.

Трамп је такође је именовао посебног изасланика за дијалог. Ово је наишло на противљење земаља Европске уније које су инсистирале да дијалог буде уз њихово посредовање, упркос чињеници да је процес дуго био у застоју због недовољног ангажмана држава чланица, пише Љајми, преноси Косово онлајн.

Приштинска Коха је раније данас пренела да састанак са Помпеом није био у плану и да се Хисени састаје само са специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером, мада је Хисени по доласку у САД изјавио да ће се састати са оба америчка званичника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала