Ухапшен терориста који је покренуо џихад из Кијева /фото/

© Sputnik / Alexey FilippovУкрајински специјалци из групе "Алфа"
Украјински специјалци из групе Алфа - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински специјалци ухапсили су држављанина Узбекистана Сухроба Каримова, који је претио да ће разнети филијалу банке у центру Кијева, саопштила је Служба безбедности Украјине.

„Терориста је жив ухваћен. Није дошло до експлозије. На лицу места су стручњаци за експлозив. Следи суђење и дуга затворска казна“, написао је заменик министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко на Фејсбуку.

Покренут је кривични поступак због кривичног дела тероризам.

​Преступник је на свој захтев у банци давао интервју за украјинске телевизије, а док је разговарао са новинарима, у зграду су упали специјалци и ухапсили га.

Неколико дана раније, Сухроб Каримов је на друштвеним мрежама објавио џихад (свети рат), предлажући да се убију сви неверници, почевши од Рамзана Кадирова, лидера Чеченије и руског председника Владимира Путина, преносе украјински медији.

Полиција је саопштила да Каримов има жену и дете и да је радио као бармен.

Подсетимо, око подне по локалном времену полицију је позвала представница „Универзал банке“ која се налази у тржном центру. Жена је саопштила да је у филијалу ушао мушкарац од 35 година, у чијем се руксаку, како је сâм рекао, налази бомба. Мушкарац је сâм затражио да се позове полиција.

Радници банке су напустили просторије, остао је само руководилац филијале и то по сопственој жељи. Нападач је тражио да говори уживо на телевизији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала