Војни експерт: Додатних 1.000 америчких војника у Пољској нису претња Русији

© AP Photo / Krzysztof ZatyckiАмерички војници у Пољској
Амерички војници у Пољској - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука о додатном слању америчких војника у Пољску не представља суштинску претњу за Русију, због чега не треба преувеличавати тај корак, изјавио је пензионисани генерал-потпуковник Јевгениј Бужински, који је водио Међународну управу за споразуме Министарства одбране Русије.
„То ни на који начин не може да угрози Русију. Хиљаду војника је свега један батаљон. На томе ће се све и завршити“, сматра експерт.

Према његовим речима, тешко да ће Сједињене Америчке Државе предузимати даље кораке у блиској будућности, укључујући отварање војне базе у Пољској.

„Трамп покушава да сведе трошкове на мининум. Издржавање војника у иностранству није јефтино задовољство, иако Пољска прети да ће их издржавати о свом трошку, али ја сматрам да дугорочно неће успети у томе, јер је пољско ‘о свом трошку’ – заправо о трошку Европске уније и, пре свега, Немачке“, констатовао је генерал.

Подсетимо, Сједињене Америчке Државе и Пољска завршиле су у понедељак преговоре на којима је одлучено да у Пољску буде послато додатних хиљаду америчких војника. Шеф Пентагона Марк Еспер је истакао ће та одлука Америке омогућити „ефикасно обуздавање Русије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала