Какве опасности прете руским туристима у Црној Гори

© Flickr / marijananaПлажа у Котору
Плажа у Котору - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Туристичке организације Русије (РСТ) Јуриј Барзикин оценио је ризике који прете руским туристима у иностранству, па и у Црној Гори. Један од њих је враћање кући са вирусом корона.

У разговору за лист „Вечерња Москва“ експерт је подсетио да су руски туристи већ у неким државама осетили некоректан однос према себи.

„Дешавале су се невероватне ситуације, чак и уцене: Вратите наше (држављане из Русије), па ћемо ми пустити ваше (уцена Црне Горе). У другим државама нису дозвољавали путницима да уђу у хотеле, на јавна места“, објаснио је Барзикин.

Он је подсетио да у једном броју држава још увек лете руски авиони који враћају грађане Русије и нагласио да ће приликом обнове авио-саобраћаја горе наведене околности бити узете у обзир.

Постоји још једна опасност за Русе — ризик да ће донети вирус корону кући.

„Она је у Москву први пут стигла не из Кине, већ из Европе“, објаснио је Барзикин.

Ипак, саговорник листа је додао да пре него што се донесе било каква одлука, ризике ће оценити руске службе: „Роспотребнадзор“ и „Руска авијација“.

Барзикин је позвао сународнике да се не брину да ће опет доћи до затварања граница. За такав случај је већ направљен акциони план. Ипак, ако дође до погоршања ситуације са епидемијом вируса корона, он је позвао да се прекине одмор и одмах врате кући.

Подсетимо, црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је раније да отвори границе за држављане Русије и Азербејџана.

Подсетимо, у марту је Црна Гора условила извођење држављана Русије из ове земље због вируса корона са извођењем истим авионима њихових држављана из Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала